Eskolan yhdistykset

 

ESKOLAN KYLÄYHDISTYS RY

Eskolan kyläyhdistys perustettiin Eskolan kylätoimikunnan nimellä 1981. Rekisteröity yhdistys siitä tuli 1997.

Eskolan kylä on valittu vuosina 2001 ja 2017 valtakunnalliseksi vuoden kyläksi sekä kolme kertaa vuoden keskipohjalaiseksi kyläksi.

Kyläyhdistyksen toiminnan painopisteenä on ollut kyläläisten palveluiden ja viihtyvyyden lisääminen sekä kylän historian, etenkin metsärataperinteen vaaliminen. Tärkein yksittäinen varainhankintakeino on teatteritoiminta. Kyläyhdistys mm. hallinnoi erilaisia kehittämis- ja kunnostamishankkeita, järjestää viikoittain kylän seniorikerhoa ja tarjoaa kuntouttavaa työtoimintaa sekä yhdyskuntapalvelupaikan Eskolassa. Kyläyhdistys on suurin yksittäinen omistaja Eskolan Kyläpalvelu Oy:ssä.

Sähköposti: eskolan.kyla(at)kotinet.com

HALLITUS

Puheenjohtaja
Tarja Haapalehto-Junkala

Sihteeri
Miia Tiilikainen, kutsuttuna hallituksen ulkopuolelta

Kyläyhdistyksen puhelin 044 947 9102

Rahastonhoitaja:
Sanna Hautamäki

Muut hallituksen jäsenet:

Tanja Eskola

Laura Harju

Jaakko Hautamäki

Paavo Hautamäki

Tuomo Kangasniemi

Airi Kolppanen

Jani Leppänen

Tiedot päivitetty 14.6.2022 

 

Eskolan Eskot ry

Eskolan Eskot on kylän oma urheiluseura, nykyään pääasiallisesti "kyläläisten liikuttaja". Eskot järjestävät vuosittain useita ulkoilu- ja liikuntatapahtumia.

email. eskolaneskot(at)gmail.com   puh 046-5665407

 

Eskolan Metsästysseura ry

Eskolan Metsästysseura ry on perustettu vuonna 1934. Jäseniä sillä on n. 250 ja metsästysmaata 6500 ha.

 

 

 

 

Kylän yhteisiä yrityksiä

 

Eskolan Kyläpalvelu Oy

Eskolan Kyläpalvelu Oy on perustettu turvaamaan Eskolan kylän palveluita. Tuotamme muun muassa kylän päivähoitopalveluita, ruoka- ja kotipalveluita sekä vuokraamme tiloja ja asuntoja. Yrityksen tuottama hyöty kuuluu koko kylälle, joten emme jaa osinkoja omistajille, vaan käytämme voitot kylän palvelutoiminnan kehittämiseen. Tätä kutsutaan yhteiskunnalliseksi yrittämiseksi. Eskolan Kyläpalvelu Oy:llä on yli 130 eri osakkeenomistajaa. Päätökset tehdään talkoilla ilman palkkioita osakeyhtiön hallituksessa, mutta työvoima on palkallisessa työsuhteessa. Yritys työllistää viisi vakituista työntekijää ja useita osa-aikaisia työntekijöitä.

Eskolan Kyläpalvelu Oy, Koulutie 3, 69150 Eskola

p. 044 947 9102, kylapalvelukeskus(at)kotinet.com

 

Eskolan Kehitys Oy

Eskolan Kehitys Oy perustettiin vuonna 2009 kylän asuntotuotannon kehittämiseksi ja kylältä puuttuvan liiketoiminnan harjoittamiseksi. Eskolan Kehitys Oy on ollut mukana rakennuttamassa Eskolaan neliasuntoisen, korkealuokkaisen rivitalon, ja se omistaa ja vuokraa yhtä asunnoista.

Lisätietoja puh. 044-9479102

Eskolan Kehitys Oy