LAINAKIRJASTO

Eskolan kyläyhdistyksen omistama kirjasto sijaitsee Eskola-talon yläkerrassa, otteita löydät myös alakerran aulasta.

Kirjasto on avoinna lounasruokalan aukioloaikoina arkisin klo 10.45 - 13, mikäli tila ei ole tuolloin päiväkodin käytössä (voit lainata ja palauttaa kirjat ruokalan kassalla).

 

KYLÄKIRJAKIRJASTO

Linkki kyläkirjakirjaston omalle sivulle

 

MAASEUDUN KEHITTÄMISEN KÄSIKIRJASTO

muodostuu professori Eero Uusitalon työkirjastosta, professori Matti Salon kirjoista ja muista Eskolan Kyläyhdistys ry:n hallussa olevista maaseutua ja maaseudun kehittämistä koskevista kirjoista.

 

ESKOLAN KYLÄARKISTO

Koostuu pääosin Veikko Haapalehdon keräämästä materiaalista, valokuvista ja lehtileikkeistä. Kyläarkiston aineistoa on sekä Eskola-talolla että Kylätalo Veturitallilla.

 

PROFESSORI EERO UUSITALON ARKISTO

Professori Eero Uusitalon arkisto käsittää hänen työuransa ja luottamustoimiensa aikana kertyneen materiaalin. Aineisto on järjestetty pääpiirteittäin ja se on tutkijoiden käytettävissä Eskola-talolla. Arkiston järjestämiseen on saatu rahoitusta Suomen Kylät ry:ltä. 

Eero Uusitalo (1946 - 2015, Perniö) oli suomalainen maaseutupolitiikan tutkija ja virkamies. Uusitalo väitteli 1994 aiheesta elinkeinojen edistäminen maaseudun kehittäjäyhteisöissä. Hän toimi Turun yliopistossa sosiologian yliassistenttina ja Varsinais-Suomen maaseutukeskuksessa ja 1980-luvun puolivälistä Kunnallisliitossa. Hän työskenteli sisäasiainministeriössä ja maa- ja metsätalousministeriössä ja 1990-luvun puolivälistä hänestä tuli valtioneuvoston asettaman maaseutupolitiikan yhteistyörymän pääsihteeri ja työ- ja elinkeinoministeriön maaseutuneuvos. Tehtävässä hän vastasi maaseudun laaja-alaisesta kehittämisestä. Uusitalo oli muun muassa Suomen Kylätoiminta ry:n ja Ykkösakselin puheenjohtaja. (Lähde: Wikipedia)

 

Hae kirjaa kirjastostamme! 

Tällä hetkellä hakukone käsittää pääosin kyläkirjakirjaston kokoelmat.