LAINAKIRJASTO

Eskolan kyläyhdistyksen omistama kirjasto sijaitsee Eskola-talon yläkerrassa. Kirjasto on parhaillaan suljettu ja se etsii uusia tiloja.

Sievin kirjastoauto pysähtyy parillisilla viikoilla keskiviikkoisin Eskolassa: Klo 9-9.20 Eskola-talolla, klo 15.20-15.35 Kylätalo Veturitallilla (Pinolankatu 1). Kirjastoautossa käytetään Tiekkö-lainauskorttia.

 

KYLÄKIRJAKIRJASTO

Linkki kyläkirjakirjaston omalle sivulle

 

MAASEUDUN KEHITTÄMISEN KÄSIKIRJASTO

muodostuu professori Eero Uusitalon työkirjastosta, professori Matti Salon kirjoista ja muista Eskolan Kyläyhdistys ry:n hallussa olevista maaseutua ja maaseudun kehittämistä koskevista kirjoista.

 

ESKOLAN KYLÄARKISTO

Koostuu pääosin Veikko Haapalehdon keräämästä materiaalista, valokuvista ja lehtileikkeistä. Kyläarkiston aineistoa on sekä Eskola-talolla että Kylätalo Veturitallilla.

 

PROFESSORI EERO UUSITALON ARKISTO

Professori Eero Uusitalon arkisto käsittää hänen työuransa ja luottamustoimiensa aikana kertyneen materiaalin. Aineisto on järjestetty pääpiirteittäin ja se on tutkijoiden käytettävissä Eskola-talolla. Arkiston järjestämiseen on saatu rahoitusta Suomen Kylät ry:ltä. 

Eero Uusitalo (1946 - 2015, Perniö) oli suomalainen maaseutupolitiikan tutkija ja virkamies. Uusitalo väitteli 1994 aiheesta elinkeinojen edistäminen maaseudun kehittäjäyhteisöissä. Hän toimi Turun yliopistossa sosiologian yliassistenttina ja Varsinais-Suomen maaseutukeskuksessa ja 1980-luvun puolivälistä Kunnallisliitossa. Hän työskenteli sisäasiainministeriössä ja maa- ja metsätalousministeriössä ja 1990-luvun puolivälistä hänestä tuli valtioneuvoston asettaman maaseutupolitiikan yhteistyörymän pääsihteeri ja työ- ja elinkeinoministeriön maaseutuneuvos. Tehtävässä hän vastasi maaseudun laaja-alaisesta kehittämisestä. Uusitalo oli muun muassa Suomen Kylätoiminta ry:n ja Ykkösakselin puheenjohtaja. (Lähde: Wikipedia)

 

Hae kirjaa kirjastostamme! 

Tällä hetkellä hakukone käsittää pääosin kyläkirjakirjaston kokoelmat.